Elin Hellgren

Inte en lugn stund

Idag har det verkligen varit fullt upp i stort sett hela tiden, så jag var helt slut och somnade till en liten stund vid två tillfällen efter middagen. Jag har bl.a. tränat på att vara uppe och sitta i rullstolen. Det gick både bra och dåligt för jag var jättenära att svimma vid ett tillfälle, så då blev avdelningens sjukgymnast och två personer till tvungen att skynda sig att lägga mig i sängen, för jag var halvt borta. Så det var nog tur att jag hade börjat träna igen på nytt igår (rätt mycket för att vara mig) med att sitta på sängkanten, annars hade jag väl bara kunnat sitta uppe ännu kortare och kanske rent av svimmat idag.

Sen under dagen var kuratorn förbi en sväng, smärtläkaren och smärtsjuksköterskan vid två tillfällen (gäller smärtsjuksköterskan), sen den vanliga ronden, göra sig i ordning, mamma och farmor var och hälsade på vid två olika tillfällen, pratat med min "vanliga" fysioterapeut (nytt namn för sjukgymnast), somnade en stund efter lunch, och så var det nå mer som jag inte kommer ihåg just nu. Men det är ju alltid något sköterska, undersköterska eller läkare som bara kommer förbi lite då och då.

Sen idag har vi äntligen börjat kunna sänka smärtpumpen lite så den står nu på 8 istället för 10 som tidigare (den ska ner på noll). Själva sänkningen har faktiskt gått rätt bra idag, jag behövde bara ta extra smärtlindring 2 gånger under dagen. Nervvärken är fortfarande mer jobbig igen men jag kämpar på, mer kan jag inte göra. Sen har jag även fått gå över på tabletter istället för att få antibiotikan direkt i blodet från och med ikväll. Så det har hänt en hel del saker här idag.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas