Elin Hellgren

Jobbigt att höra

I lördags förmiddag kom det en sköterska och en läkare in till mig. I vanliga fall gör inte läkarna rond runt patienterna på helgen utan tar det bara med sköterskan. Men den här lördagen var det ett undantag. Då började läkarn berätta om röntgensvaret från datortomografin (skiktröntgen) på vänsterfoten, alltså den foten som inte är opererad nu. Svaret var att det verkar som att en platta har gått av och att en led (tror det bara var en) inte har läkt ihop tillräckligt.

Den läkaren var inte expert på fötter så han ville att någon till skulle kolla på bilderna med. Men att något inte verkar vara som det ska, och troligtvis att någon åtgärd kommer behöva göras någon gång i framtiden. Det var han övertygad om. Men han visste inte när, det var inget akut nu i alla fall.

Det här svaret tog jättehårt på mig, det blev bara för mycket. Det räckte med allting annat som hänt. Jag känner bara att det blir fler och fler operationer, det tar aldrig slut. Jag kommer aldrig ifrån den här onda cirkeln med operationer på operationer, utan det bara fortsätter. Det var därför jag inte berättade någonting för er på en gång, för att jag både inte orkade och sen ville jag få lite mer svar kring det.

Sen hade jag sådan tur att han som opererade mig var här idag och kom förbi imorse. Han kollade hur det var och så, och tyckte jag hade haft en jäkla otur med det där i ryggen. Vi pratade lite kring den här foten som jag hade röntgat och han vill i möjligaste mån att man ska vänta med operation. För jag måste få komma upp på benen först, och få återhämta mig ordentligt. Skelettet måste bli starkare, hela jag måste det med och verkligen få krafterna tillbaka. Han hade inte sett bilderna än så han kunde inte uttala sig exakt om själva röntgenbilderna, men det var kul att träffa honom igen.

Men jag kan verkligen säga att många tankar hinner fara fram och tillbaka från att jag fick beskedet i lördags tills idag. Ungefär sådana frågor som när det blir operation, kommer det bli operation, kommer det alltid hålla på såhär? Ja jag tror ni förstår vad jag menar och vilka tankar som far omkring. Men det är aldrig roligt att få ett besked om att man kommer behöva opereras igen. Jag kan tänka mig att det styrs lite efter hur ont jag har i den och hur det går med belastningen.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas