Elin Hellgren

Lite bakåt

Idag blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Kvällen igår blev riktigt jobbig. Jag hade mycket problem med värken i den opererade foten, men det var inte direkt "operationsvärk" utan mycket nervvärk och någon mer värk som jag inte vet vad, men jobbigt var det och vi hade svårt att få stopp på värken. Det var väldigt svårt för jag hade redan tagit min maxdos av snabbverkande morfintabletter som jag hade ordinerad, och värken blev bara värre. Vi hade inget att ta till riktigt som gjorde någon direkt skillnad, så tillslut fick jag en ketoganspruta (morfinspruta) i låret. Det var ganska sent igår kväll efter att ha haft det jobbigt sedan tidig kväll, men efter det kunde jag i alla fall börja slappna av och tillslut somna.

Men idag resulterade det i att vi blev tvungen att öka smärtpumpen först till 4.00ml/h och sedan till 6ml/h. Det ska jag nu ha tills vidare över helgen. Sen ska jag även öka på en av mina nervmediciner litegrann. Det märks redan sakta en förändring med värken tycker jag mot det bättre, så det är framförallt skönt och bra.

Men det är tråkigt att behöva öka på smärtpumpen ännu mer när jag var så nära att bli av med den. Men sådan tur hade jag inte. Jag försöker intala mig att jag i alla fall klarade mig ner på 6.00ml/h den här veckan istället för 10.00ml/h som jag hade i början av veckan, så på så vis går det i alla fall åt rätt håll, men det känns ändå lite som ett bakslag med blandade känslor. Dem går verkligen upp och mer.

Jag försöker stimulera mig med saker så mycket som möjligt då orken finns så inte alla jobbiga tankar och så ska komma. En sak jag brukar göra är att rita som ni kan se på bilden här nedanför. Det är den bilden jag håller på med nu i alla fall. Det blir häftigt med alla mönster och färger tycker jag, och det är roligt att se när det växer.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas