Elin Hellgren

Myrsteg med brutna ben

Nu har jag haft två riktigt tuffa och jobbiga dagar bakom mig. Det är värken i foten jag har mest problem och ont i, men det har varit lite jobbigt psykiskt med. Allt börjar tära på en att ligga och vara här. Bara det att jag igår behövde höja smärtpumpen igen, det var jobbigt för det är inte det jag vill. Jag och dem från smärt bestämde i måndags att från och med nu kommer vi sänka pumpen med ett hack per dag, så vi tar det lugnt och försiktigt och förhoppningsvis kan jag bli av med den i slutet av veckan. Men det gick tydligen inte eftersom vi behövde höja den redan efter första sänkningen, så nu har jag 6.00ml/h igen. Det känns som små bakslag vid varje steg som vi tar åt fel håll, fast min smärtläkare säger att vi ändå har tagit oss så långt som till 6.00ml/h från 11.00ml/h som vi var vid ett tag, och självklart har han rätt i det men jag vill bara att det ska gå bättre.

Sen är mina tår jättesvullna och värker. Ibland är dem till och med spänd som korvar, och ser nästan ut som att huden ska spricka för att huden är alldeles blank och känns alldeles spänd. Jag tror tårna är inflammerade, men det är svårt att göra någonting åt det när jag gärna inte ska spruta dem pga kortisonet i kortisonsprutorna, eftersom det hämmar läkningen i foten och det vill vi INTE. För det var ju därför jag behövde operera mig nu, därför det inte hade läkt, så det vill vi inte riskera. Jag ska till reumatologen på fredag och om han tycker dem behöver sprutas så får han och ortopederna här prata ihop sig om vad dem ska göra.

Med träningen går det i alla fall sakta men säkert framåt, och det är skönt att åtminstone någonting går åt det positiva hållet. Det är roligt att se dag för dag när någonting går lite lättare, som att t.ex. klara av att sitta uppe lite mer än dagen innan, eller att jag inte blev exakt lika slut efter att jag har gjort mina träningsövningar. Lika med att vissa övningar sakta går lättare. Det är roligt. Nu låter det kanske lite som att det händer ganska mycket varje dag, men riktigt så är det inte utan det är myrsteg det handlar om.

Med tanke på myrsteg kom jag och tänka på vad min smärtsjuksköterska sa igår efter att hon hade höjt min smärtpump till 6.00ml/h från 5.00ml/h, och det var att min myra måste ha brutit ett eller två ben. Haha, den kommentaren stämmer faktiskt in ganska bra tycker jag. För det går väldigt sakta framåt och nu t.ex. måste den ha brutit ett ben eller två. Lite skämt i hela situationen samtidigt som den på sätt och vis också är sann.

Annars igår så var jag på röntgen för att göra en slätröntgen på händerna. Det är främst höger hand som vi är intresserad av för det är den jag har mest ont i. Jag har behövt spruta den många gånger (kortison) och sen har det börjat gneka i handleden vid vissa rörelser, så då tyckte vi alla att det var dags för en ny röntgen. Nu är bilderna i alla fall tagna, så nu är det bara väntan kvar på ett positivt svar förhoppningsvis.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas