Elin Hellgren

Nya planer med snabba vändningar

Idag under förmiddagen kom min smärtläkare och smärtsjuksköterska förbi. Vi behövde prata igenom en hel del saker, och min mamma var också med. Nu ligger planen bl.a. att vi bara ska bort med smärtpumpen. Det spelar ingen roll hur ont jag har, den ska bort till helgen, för på lördag ska jag få komma hem på min första permission tills på söndag dagen efter. Det är vad som är sagt nu.

Jag har väldigt blandade känslor kring det här, men det toppas ändå med att jag äntligen ska få komma hem och träffa familjen i min egna hemmamiljö, och inget slår väl det!? Sen är jag lite rädd för hur jag ska hantera värken om jag får något smärtgenombrott och vad vi i så fall ska göra då. Men det är bara att kämpa på som jag alltid gör, för det ska gå. Det känns också lite spännande eftersom det var så väldigt länge sedan jag var hemma. Tänk bara att imorgon har jag varit här på sjukhuset konstant i 10 veckor (2,5 månad, räknat vecka för vecka). Det är en väldigt lång tid.

Vi har redan börjat sänka smärtpumpen igen, och nu står den på 4.00ml/h. Nu är det bara väntan och se hur det går med allt. Tårna får vi se hur det blir med på fredag när jag ska till reumatologen. Det är helt enkelt vänta och se som med allt.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas